"Q-ACNE COMPLEX" е създаден за локално лечение на обикновено и хормонално акне.

Q-ACNE COMPLEX

43,33 лв.
Доставка: 1 работен ден
В наличност
QAD200

"Q-ACNE COMPLEX" е създаден за локално лечение на обикновено и хормонално акне.

Комплексът от активни съставки на Q-ACNE COMPLEX действа заедно и локално:

  • За изчистване на кожата от запушване със себум
  • За хигиенизиране на кожата (чрез бактериостатично действие)
  • За елиминиране на зачервяването и сърбежа
  • За възстановяване и цикатризиране на фоликулите

made-in-italy.jpg

К-во

"Q-ACNE COMPLEX" е създаден за локално лечение на обикновено и хормонално акне.

Обикновеното акне се причинява от възпалението на фоликул, което е резултат от различни причини, от които най-честата е многото себум, който запушва порите, причинява подуване, бактериална пролиферация и възпаление в тази област.

От друга страна, хормоналното акне възниква при хормонален дисбаланс (обикновено по време на менструация при жени), като симптомите по кожата много приличат на тези на обикновеното акне. Комплексът от активни съставки, съставляващи "Q-ACNE COMPLEX", действа синергично и локално, за да изчисти кожата от запушване със себум (чрез ексфолиране и подкиселяване), да го хигиенизира (чрез бактериостатично действие), премахвайки зачервяването и сърбежа, както и възстановявайки цикатризиращи фоликули. "Q-ACNE COMPLEX" е специално показан за много светла кожа, тъй като може бързо да намали зачервяването. Продуктът се предлага под формата на емулсия с нежен естествен аромат.

СЪСТАВ:

Алое вера, токоферол (витамин Е), бета глюкан, екстракт от физалис, глициретинова киселина, салицилова киселина. Без консерванти, силикон, парабени, вазелин или аромати.

КЛАСИФИКАЦИЯ

Козметичен продукт съгласно Reg. 1223/2009 EEC CPNP Регистрационен номер 2662754 Продуктът може да се продава свободно без рецепта.

ПОКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА

"Q-ACNE COMPLEX" е локално лечение, показано при различни случаи на акне.

ОПИСАНИЕ НА ПРОЦЕСА НА ДЕЙСТВИЕ

Въпреки различните причини за появата на младежкото акне и хормоналното акне, процесът на образуване на пъпки започва, когато себумът се натрупва върху кожата и постепенно блокира фоликула.

Това запушване предотвратява нормалното отделяне на себум, който остава вътре в канала, причинявайки подуване, т.е. натрупване на бактерии и следователно възпаление.

Синергията между ацетилсалицилова киселина и глициретинова киселина действа върху коагулирания себум (поради окисляване и ексфолиране), разрушавайки го по малко, докато освободи фоликула.

Освен това, ацетилсалициловата киселина, заедно с бета-глюкановия комплекс, упражнява бактериостатично действие, което лекува възпалението и санира кожата.

Витамин Е (Токоферол) има важно лечебно и регенериращо действие върху кожата, т.е.

възстановява здравето на фоликула.

Екстрактът от Physavie осигурява важно и бързо действие срещу зачервяването на зоната. Едно ограничено във времето действие, което се подновява с всяко приложение на Q-Acne Complex до окончателното отстраняване на пъпката.

Следователно Q-Acne Complex се подсилва от присъствието на алое вера, което действа като мощен омекотител и овлажнител.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

Нанесете МАЛКО КОЛИЧЕСТВО от крема два пъти дневно (сутрин и вечер) върху областта, която трябва да се третира, и масажирайте леко, докато се абсорбира напълно. Всяко зачервяване обикновено отминава много бързо, но се изискват редовни приложения на продукта, докато себумът не бъде отстранен и кожата се дезинфекцира, като по този начин се елиминира причината за възпалението. Лечението може да изисква продължителни периоди на приложение.

В опаковката има достатъчно продукт за средно продължително лечение, което продължава 3 седмици (*продължителността и резултатите могат да варират от човек на човек).

В случай на продължителна резистентност към лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекар за локално акне или хормонално лечение.

"Q-ACNE COMPLEX" е показан за лечение на лицето, шията и деколтето, но може да се използва на всяка област на тялото, включително гениталиите.

Използвайте в рамките на 6 месеца след отваряне на опаковката.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Въпреки че „Q-ACNE COMPLEX" съдържа само вещества, които са напълно съвместими със структурата на епидермиса и не съдържа токсини или потенциални алергени, в случай на продължително зачервяване, измийте го обилно със студена вода и ако зачервяването продължава, посетете Вашия лекар със списък на всички козметични продукти, които използвате, включително "Q-ACNE COMPLEX". Ако смятате да излагате кожата си на слънце, винаги използвайте специфичен слънцезащитен продукт, след като нанесете „Q-ACNE COMPLEX".

 

"Q-ACNE COMPLEX" е търговска марка на Q1 International Srl

Q1 Отдел Здраве и козметика, Триест, Италия (info@q1international.it)

Произведено в лаборатории в Грасобиа (провинция Бергамо), ИТАЛИЯ

UNI EN ISO 9001: 2008 - GMP сертификат №. 25204 „CertyQuality"

ВНОСИТЕЛ: Мармит Юнайтед ЕООД, София, Младост 1, бл. 16, email: office@marmitunited.com, тел. 0898536762

QAD200

Характеристики

Тип продукт
Емулсия/пяна
Тип кожа
Мазна/Проблемна кожа
Свойства
почиства

Няма отзиви

Може би ще харесате и...

Q-Acne Detersion

Почистващо средство за акне и мазна кожа Q-Acne Detersion е продукт, специално създаден за дълбоко почистване на кожата. Q-Acne Detersion...
22,50 лв.

От същата категория (There are 16 other products in the same category)