• -10%

Апихерба Мащерка - за енергия

7,20 лв. Спестявате 10%
Старата ни цена 8,00 лв.
Няма данък Доставка: от 1 до 3 работни дни

Разфасовка: 100мл

 

За поръчка: 0885 226 222

Избери разфасовка
К-во В наличност

redeem
Няма бонус точки за този продукт, защото вече има отстъпка.


АПИХЕРБА МАЩЕРКА           

За първи път, мащерката  се споменава в трето хилядолетие преди Христа.  Древните шумери го използват като антисептик, а древните египтяни - като един от компонентите на сложен процес на балсамиране. Латинското  име мащерката Thymus vulgaris, произлиза от гръцкото «thymiama» (тамян, тамян) - отдавна се смята, че мащерка дава смелост и римски войници преди битката взимали  вани с мащерка , а шотландците  със същата  цел  пиели чай с дива мащерка. Мащерката  е намерила широко  приложение като лечебно растение, тя се използва и като подправка в хранителната промишленост, което  се дължи на нейния силен, приятен аромат.

Мащерката съдържа до 1% етерично масло от които основен компонент е тимол (30%). Освен това, етерично масло съдържа карвакрол, N-цимен, Y-терпинен, а-терпинеол, борнеол. В мащерката са намерени и танини,  тритерпенови съединения ,флавоноиди, голямо количество минерални соли.

Пчелният мед е не само полезен  за общо укрепване на човешкия организъм. Медът е полезен при нервно изтощение, помага при сърдечни и стомашни заболявания, заболявания на черния дроб. Медът успокоява лигавиците и затова се препоръчва за кашлица и възпалено гърло.

Комбинацията от тези две съставки дава един изключително полезен продукт за подсилване на имунната система и за подпомагане на лечението на дихателни проблеми.

19АU2

Характеристики

Тип продукт
Билкови екстракти
Хранителни добавки

Няма отзиви

Разгледайте още

В следната категория има още 16 продукта:

Регистрация на нов профил

Вече имате профил?
Влезте или възстановете паролата си