Билков екстракт Диабредукт | Ауриметрия | Красота и здраве

Билков екстракт Диабредукт

9,75 лв.
Доставка: 1 работен ден
В наличност
13AU2

Силно отводняващо (пикочогонно и потогонно) и общоукрепващо действие.

Разфасовка: 100мл

За поръчка: 0885 226 222

Разфасовка
К-во

Диабетът (захарната болест) е заболяване, което е познато още от древността. Последните години честотата на срещането му нараства чувствително, което дава основание много хора да говорят за диабета като за „чумата” на 21 век. Различни източници сочат, че между 5 и 7% от населението по света страда от диабет, като прогнозите са, че този процент ще нараства. 

С течение на времето високите нива на кръвна захар може да доведат до увреждане на очите, бъбреците, нервите и сърцето. Симптомите на заболяването са разнообразни: умора, трудност при концентрация, замъглен поглед, силна жажда, често уриниране, неутолим глад, както и загуба на тегло и отслабване на мускулите.

Освен това следва да се отбележи и факта, че диабетът обикновено е съпътстван с други хронични заболявания и състояния – високо кръвно налягане, високо ниво на триглицериди, нисък HDL холестерол, затлъстяване, сърдечносъдови заболявания. Връзката между тях е толкова тясна, че комбинацията от тези заболявания се нарича метаболитен синдром.

ЦИКОРИЯ

Екстрактът от цикория съдържа инулин, притежаващ сладък вкус, но не съдържащ захари. Освен това съдържа витамини от група В, даващи на организма сила и енергия и укрепващи имунитета.

ЧЕРНИЦА – ЛИСТ

В този екстракт се съдържат 18 аминокиселини, минерали, витамини, микроелементи. Направени изследвания са доказали намаляване нивото на кръвната захар след прием на листа от черница под форма на капсули. Освен това допринася за загубата на излишно тегло и поддържането на нормално телесно тегло, подтиска апетита.

БОБОВИ ШУШУЛКИ

Използваема част: Сухите бобове без семената, брани след пълното им узряване — през юли-септември. Събраните бобове се оставят на слънце да се доизсушат. Изсушената билка е с бял или слабо жълт цвят, без миризма и със сладникаволигав вкус. Запазва се в сухи и проветриви помещения.

Лечебно действие и приложение:

Има ця­ла гру­па рас­те­ния, ко­и­то не­ут­ра­ли­зи­рат ал­кал­на­та сре­да. А то­ва е мно­го по­лез­но за ди­а­бе­ти­ци­те, за­що­то в по-сла­бо ал­кал­на сре­да глю­ко­за­та се пре­об­ра­зу­ва в дру­ги въг­ле­хид­ра­ти - фрук­то­за и ма­но­за. А за ус­во­я­ва­не­то на те­зи въг­ле­хид­ра­ти не се изис­к­ва ин­су­лин.

Бобовите чушки понижават количеството на захарта в кръвта, действуват пикочогонно и обезводняващо. Благодарение на това се прилагат като допълнително средство при захарна болест и като лечебно средство при заболяване на пикочните пътища (със задръжка на урината), при водни плеврити, хроничен ревматизъм, сърдечно-съдови заболявания, възпаление на обвивката на сърцето (перикардита) и сърдечна недостатъчност, придружена с отоци,  при повишено кръвно налягане в началния стадий.

БРЕЗА

Употребяема част: За лечебни цели се използват листата, листните пъпки и кората. Листата се събират през юни-септември, когато са напълно развити. Пъпките и кората - през април и май, по време на движение на соковете в растението и преди разпукването на пъпките.

Лечебно действие и приложение:

Силно отводняващо (пикочогонно и потогонно) и общоукрепващо действие.

Има ефект при разрушаване на бъбречни камъни. Успокоява спазмите на гладката мускулатура. Този ефект се дължи на съдържащите се в листата на растението флавоноиди, а съдържащият се калиев нитрат подсилва диуретичното действие на флавоноидите.

Прилага се при отоци от различен произход. Извлекът притежава противомикробно действие. Прилага се при някои болести на бъбреците, жлъчни възпаления, ревматизъм, ишиас. Брезата се използва също при подагра, атеросклероза, камъни в бъбреците и пикочния мехур.

БОРОВИНКА

Чер­на­та бо­ро­вин­ка е ос­но­вен ком­по­нент от про­ти­во­ди­а­бе­тич­ни­те сме­си, как­то в на­род­на­та ме­ди­ци­на, та­ка и в тра­ди­ци­он­на­та. В лис­та­та и пло­до­ве­те й би­ло от­к­ри­то спе­ци­фич­но ве­щес­т­во, на­ре­че­но мир­ти­лин.

Точ­но то спо­ма­га за ус­во­я­ва­не­то на глю­ко­за­та и по­ни­жа­ван ни­во­то на за­хар в кръв­та. И не са­мо то­ва - ук­реп­ва кръ­во­нос­ни­те съ­до­ве на оч­но­то дъ­но и ре­ти­на­та.

Черните боровинки подобряват зрението, те са препоръчителни за хора, чиито професии изискват остро зрение.

Учените обаче открили още много удивителни свойства на тези горски плодове. Такова мощно противодействие на стареенето и болестите, което оказва черната боровинка при редовна употреба, едва ли може да се намери при другите плодове.

ХВОЙНА ПЛОД

Народната медицина отделя голямо внимание на тази билка като растение със силно изразени лечебни свойства, което пречиства стомаха, червата, дробовете, кръвта. Всяка част - стъблото, кората, листата и плодовете на този вечно зелен храст или малко дърво - е лековита.Благодарение на противовъзпалителното си действие плодовете улесняват изхвърлянато на пясък от бъбреците. Използването им обаче е нежелателно при болни от нефрити и бременни жени.

ШИПКА ПЛОД

Поради богатото съдържание на витамини и флавоноиди плодът на шипката има разнообразно действие. Притежава диуретично, кръвоспиращо и запичащо действие. Понижава съдържанието на холестерол в кръвта, забавя отлагането на атероматозни плаки в кръвоносните съдове.

В плодовете на шипката се съдържат почти всички витамини — С, Р, В, Е, К и каротин. Те активизират ензимните системи, усилват регенерацията на тъканите, синтезата на хормоните и влияят благоприятно върху въглехидратната обмяна и проницаемостта на съдовете.

Съдържанието на витамин Р способства за намаляване чупливостта на капилярите, подпомага използуването на аскорбиновата киселина от организма. Витамин К влияе върху нормалното съсирване на кръвта. Другите витамини имат важни физиологични функции.

Шипката съдържа огромна концентрация на витамин С, с което е сериозен „конкурент“ на цитрусовите плодове.

Съдържа също витамини В1, В2, Е, пектини, органични киселини, микроелементи.

13AU2

Характеристики

Тип продукт
Билкови екстракти
Хранителни добавки
Билколечение при
диабет

Няма отзиви

От същата категория (There are 16 other products in the same category)