Тоник за стимулиращ растежа на коса с хинин и кофеин | Ауриметрия | Красота и здраве

Тоник за стимулиращ растежа на коса с хинин и кофеин

8,67 лв.
Доставка: 1 работен ден
В наличност
47AU

Тоник за коса с розова вода и хинин, подхранва и стимулира растежа на косъма.

Разфасовка: 200 мл.

За поръчка: 0885 226 222

К-во

Тоник за коса с хинин и кофеин

Активни съставки:

Розовата вода подобрява регенерацията, дезодорира. Външно приложена, тя е сред най-силните стимулатори на клетките и заедно с други подходящи растителни екстракти засилва регенерацията на кожата и подкожните структури - след наранявания, лъчеви, възпалителни и други увреждания. Утихват повечето екзематозни и инфекциозни процеси. Ограничава се и косопадът.

Много от съдържащите се в копривата природни съединения са силни антиоксиданти и така предпазват тъканите, включително на космената луковица, от разнообразни увреждащи фактори.

Корените от репей съдържат полизахарида инулин (с пречистващо, имуноактивизиращо и пребиотично действие), а също така полифеноли, полиацетилови съединения, които са показали антимикробно действие. Други активни съставки в билката включват алкалоиди, етерично масло, ситостерин и бета-ситостерол (важен фактор за подобряване на мастната обмяна, вкл. тази която е от значение за здравето на косъма, стигмастерин, арктинин и арктигенин (с мощно противовирусно действие), флавоноиди, хлорогенова киселина (с антиоксидантно действие), гликозиди, смола, танини и летливи масла, минерали и витамини.

 Хинин - Някои свойства на хинина, като например намаляването на косопада, са били открити отдавна и са се утвърдили като ефективни в многодишната практика. Хининът е ефикасен срещу косопад, защото подобрява циркулацията на кръвта в скалпа (кожата на главата и съответно космените луковички), създавайки идеални условия за укрепването й.

Кофеинът помага за регулиране на действието на тестостерона. Наследственото оплешивяване при мъжете обикновено се проявява при мъже, чувствителни към тестостерон, което води до разрушаване на космените фоликули, което от своя страна води до оплешивяване.  Кофеинът, който е ксантин алкалоид,  действа като стимулант на централната нервна система, увеличава жизненият цикъл на косата и така стимулира растежа й. Освен това е установено, че кофеинът увеличава значително кожната пропускливост на хинина.

Опаковка: 200 мл.

47AU

Характеристики

Тип продукт
Лосион за коса
Тип коса
Суха, изтощена коса
Приложение
При косопад

Няма отзиви

От същата категория (There are 16 other products in the same category)