AVIA българска сива хума на прах - 250 гр. | AVIA | Красота и здраве

Българска сива хума

4,50 лв.
. Доставка: 1 работен ден
В наличност
AVIA05

Българска сива хума на прах е подходяща за:

  • Суха, дехидратирана кожа
  • Лющещ се и чувствителен скалп
  • Изтощена коса
  • Цъфтящи и сухи краища на косата
  • Пърхот

Разфасовка: 250 гр.

К-во

redeem
Купувайки този продукт, ще получите 4 бонус точки . В количката ви в момента има 4 точки което може да бъде конвертирано във ваучер 0,20 лв. .


Българската сива хума на прах добивана от района "ХУМАТА" (Северозападна България) е изключително мека, фина, еластична и по свойства се доближава до зелената. Тя е една от най-овлажняващите и хидратиращи глини. Различава се от другите по това, че е по-еластична и жилава. Подхoдяща е за дехидратирана, суха, деликатна и чувствителна кожа. Връща блясъка на сухата коса и я омекотява. Премахва пърхота. Употребява се под формата на маски за коса, маски за лице, лапи и втривания. Преди употреба е желателно хумата да престои на слънце няколко дена.

Начин на употреба


Сивата хума е подходяща както за разкрасителни процедури, така и за лечебни. Подходяща е за хора със суха, дехидратирана и чувствителна кожа. Има няколко основни правила, които е желателно да спазвате при използването на хума, за козметични маски и лечебни лапи.
За да запазите нейните свойства и състава ѝ непроменен, НЕ използвайте метални прибори и съдове. Използвайте пластмасова или дървена лъжица, както и стъклена, порцеланова или дървена купичка.
Винаги приготвяйте маските си за лице и коса, както и лечебните лапи, непосредствено преди употреба.
При нанасяне на маската за лице, избягвайте зоната около очите.
Не оставяйте хумената смес да изсъхне върху косата, лицето или кожата, защото това ще я дехидратира, а и хумата действа в мокро състояние. Може периодично да се впръсква вода с пулверизатор.
Водата, която добавяте в маските и лапите, не трябва да е гореща или студена.


МАСКИ ЗА ЛИЦЕ С ХУМА И ВОДА


Сама по себе си, хумата е достатъчна, за да приготвите вашата хидратираща маска за лице. Разбъркайте една супена лъжица хума с чиста, топла, но не гореща вода до хомогенна смес, която не трябва да е твърде гъста (защото трудно ще се разнесе по цялото лице) или твърде рядка (за да не се разтича). След като нанесете маската, изчакайте 10-15 минути и отмийте с хладка вода. Може да се използва розова вода, която е подходяща както за суха така и за замна кожа.МАСКА ЗА КОСА СРЕЩУ ПЪРХОТ


За да приготвите вашата маска против пърхот ще са ви нужни: две супени лъжици хума, три супени лъжици оцет и вода. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес, която не трябва да е твърде гъста (защото трудно ще се разнесе по косата) или твърде рядка (за да не се разтича). Ако е гъста, добавите още вода. Нанесете маската в корените на косата и направете лек масаж за 1-2 мин. на скалпа с връхчетата на пръстите си. Покрийте с шапка за баня, за да не изсъхне маската и изчакайте 20 минути. След това измийте косата само с хладка вода. Ако искате да разберете, с какво помага хумата на косата ни. прочетете нашата статия: "Красива и здрава коса с хума"


ЛАПИ

Начин на приготвяне: Приготвя се гъста каша от хума (престояла няколко дни на слънце) и топла, но не гореща вода. Нанася се върху марля или памучен плат и се налага върху проблемната зона. Не трябва да се завива с фолио, за да не се получи спарване. Престоят на тази лапа трябва да е от 2 до 3 часа. След това се сменя марлята.
Как да съхраняваме хумата
Хумата се съхранява най-добре в стъклен буркан, изложен на пряка слънчева светлина. Българска сива хума на прах от AVIA с хума е изключително мека, фина, еластична и по свойства се доближава до зелената.

Състав - Българска сива хума на прах - 100% Clay

AVIA05

Характеристики

Тип продукт
Хума на прах
Тип кожа
Суха/Зряла кожа
Тип коса
Суха, изтощена коса
Свойства
хидратиращ
Приложение
При пърхот
Чувствителен скалп

Няма отзиви

Related Products (There are 9 other products in the same category)

close Shopping Cart
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password