Мостове към света на деменцията| Красота и здраве | beautyhealth.bg

Мостове към света на деменцията

14,00 лв.
. Доставка: 1 работен ден
В наличност
954-474-855-5

Aвтор: Петра Ферхер, Гунвор Срамек

Издателство: Кибеа

Размер: 130/200мм

Брой страници: 264

За поръчка: 0885 226 222

К-во

redeem
Купувайки този продукт, ще получите 14 бонус точки . В количката ви в момента има 14 точки което може да бъде конвертирано във ваучер 0,70 лв. .


Книгата е написана, за да послужи като помощ за хора, грижещи се за човек, страдащ от болестта на Алцхаймер. Болните изпитват много различни чувства, като например объркване и гняв. От изключително голямо значение е животът им да бъде направен колкото е възможно по- лек, както и този на техните близки, които също се озовават в абсолютно непозната и стресираща ситуация.

Методът на валидизация е създаден през 60-те и 70-те години на миналия век от американския социален педагог Наоми Файл със задачата да помогне за разбиране на шокиращото поведение у стари хора с деменция и за изграждане на отношения на уважение и приемане без оценяване и осъждане. С негова помощ се създава съвършено нов тип общуване, което носи облекчение, дори радост.

Двете авторки – Петра Ферхер и Гунвор Срамек, разказват в книгата вълнуващи истории от дългия си опит с метода на валидизация. По лесен за разбиране начин описват подхода към анализ на ситуациите и прилагането на съответните техники за постигане на благоприятен изход. Въвеждането в теорията на метода е кратко; основната цел е да се покаже неговото използване в трудното ежедневие на грижата. Четейки, се оказваме в домовете на хора с различна националност и социален статус, а също и в заведения за социални грижи с проблемите на служители от помагащите професии. Всеки, засегнат от проблема, може да намери нещо за себе си и да научи използваеми стратегии.

954-474-855-5

Няма отзиви

От същата категория (There are 16 other products in the same category)

close Shopping Cart
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password