ВАРИКОЗНО РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

ВАРИКОЗНО РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

6,00 лв.
Няма данък Доставка: от 1 до 3 работни дни
  • Автор: Олга Степанова
  • Издател:  Хомо-Футурус
  • Брой страници:  160
  • Корици:  меки
  • Език  : български
  • Тегло:  205 грама
  • Размери:  21x14

За поръчка: 0885 226 222

К-во В наличност

categories

redeem
Купувайки този продукт, ще получите 6 бонус точки . В количката ви в момента има 6 точки което може да бъде конвертирано във ваучер 0,30 лв. .


Съвременно лечение и профилактика за здрави вени и красиви крака.

Всичко е било наред дотогава, докато нашите далечни предци - маймуните, са скачали от клон на клон, хващали са се за лианите с всичките си четири лапи и в добавка с опашката. По-късно те се изправили на две лапи, по-точно вече крака. И веднага се обзавели с куп болести. Варикозното разширяване на вените, което често се нарича само варикоза, е една от тях. Това заболяване поразява предимно долните крайници, затова ще говорим преди всичко и най-вече за тях. Учените са открили признаци на варикоза и при древните египетски мумии. А какво да кажем за нас? Ние сякаш нарочно живеем и се държим така, като че ли са ни поставили задачата да се разболеем от варикоза на всяка цена.

Най-неприятната проява на варикозата са подутите вени. Те стават сини и пурпурни, изпъкват под кожата. В някои места се появят варикозни звездички с червено-виолетов цвят. Ако се придвижвахме на четири крака, то половината от натоварването биха поели горните крайници. Но ние ходим на два и в това отношение едва ли можем да променим нещо. Краката ни са всъщност като помпи, които изкачват кръвта от долу на горе. Тя се издига благодарение на съкращаването на мускулите, които притискат вената и заставят кръвта да напусне мястото си.

Правилното оттичане на кръвта по всички видове вени (а те са три: дълбоки, разположени в мускулната тъкан, повърхностни - точно под кожата, и комуникантни - съединяващи повърхностните и дълбоките), се регулира от сложна система от клапи. И щом в нея настъпи срив, започват проблемите.

HOMO 4

Характеристики

Тип продукт
Книга

Няма отзиви

Разгледайте още

В следната категория има още 16 продукта:

Регистрация на нов профил

Вече имате профил?
Влезте или възстановете паролата си