Мадал Бал сироп за отслабване, пречистване и подмладяване 1000 мл
Мадал Бал е натурален продукт, съставен от 6 вида чисти сиропи – 5 палмови сиропа с добавен клен. 100% естествен продукт – екологично чист, без изкуствени добавки, консерванти, подсладители и оцветители!
Разфасовка: 1000мл
За поръчка: 0885 226 222
- офис на Еконт - 5.5лв - офис на СПИДИ - 7.5лв - адрес с Еконт -7лв -адрес със СПИДИ - 8.5лв
Какво представлява Madal Bal?
Рецептата на натуралния дървесен сироп на търговската марка Madal Bal е създадена в Швейцария. Тя обединява 6 вида чисти сиропи – 5 вида висококачествени палмови сиропи от югоизточна Азия и сироп от канадски клен "птиче око" екстра "С+" качество. Бяха необходими няколко години и хиляди тестове, за да се направи смес, която да отговаря на всички изисквания на Програмата Усещане за подмладяване.
Производството на търговската марка Madal Bal подлежи на старателен и безкомпромисен качествен контрол. Използва се само най-висококачественият и чист дървесен сок от специално подбрани дървета, растящи при естествени условия, далеч от големите промишлени зони и без химически въздействия.
Палмов сироп. Палмовите сиропи се добиват по специална швейцарска технология. Тя включва ежедневно разрязване на дръжките на цъфтящите палмови плодове. Това е деликатен и сложен процес, но само по този начин може да се извлече сок, който има голяма потенциална жизнена сила. След като е събран, сокът минава през специална термична обработка, която сгъстява сиропа и го предпазва от ферментация. Необходими са 40 – 50 литра първичен извлек на сок, за да се получи 1 литър от крайния продукт. Готовият продукт е траен, с приятен вкус и аромат и с лесна разтворимост. Може да се разтваря и в горещи течности без значителна загуба на свойствата си. В натуралния сироп Маdal Bal се използва сок от 5 вида югоизточноазиатски палми – кокосова палма, аренгова и китулова палма от горите на валежите, нипахова палма от блатистите местности и индийска палма от Северна Шри Ланка. Палмовите сиропи се произвеждат от малки семейни стопанства. Тази форма на производство е, разбира се, по-скъпа от метода на плантациите, но позволява добиване на най-висококачествения органичен сироп.
Кленов сироп. Кленовите дървета трябва да бъдат поне около 40-годишни, за да могат да се използват за добив на сок. Единствено кленът "птиче око", който е един от 75-те вида кленови дървета в Северна Америка, дава сок за период от 4 до 6 седмици през месеците март и април. По това време горите са все още покрити със сняг над един метър, което прави събирането на сока изключително тежка задача. Всяка сутрин сокът се събира в кофи, закачени по дърветата. Събраната течност се подгрява на огън, докато придобие консистенцията на сироп. За да се предпази течността от разваляне, сокът трябва да бъде достатъчно концентриран. И тук са необходими около 40 – 50 литра първичен дървесен сок, за да се получи 1 литър от крайния продукт. Това количество се равнява на сока, който едно голямо кленово дърво дава за цяла година.
Над 90% от т. нар. "кленов сироп", който се продава на масовия пазар, е произведен по изкуствен начин от царевичен сироп и бяла захар, и най-често съдържа само 2% истински кленов сироп. Кленовият сироп, използван в състава на Madal Bal, е сироп "клас C+" и притежава най-доброто качество, с максимално високо минерално съдържание.
Какво съдържа Madal Bal?
Натуралният сироп „Мадал Бал“ е богат на манган и цинк и също така съдържа големи количества калий и калций – два елемента, необходими за правилното функциониране на клетките и много важни за пречистването на тялото.
Когато смесим всички съставки в правилни пропорции, се получава уникалният натурален сироп „Мадал Бал“ с богато и балансирано минерално съдържание.
По-долу ви предлагаме да се запознаете по-подробно с утвърдените качества на съставките на „Мадал Бал“, както и минералното съдържание в 100 гр. Сироп.
Калий. Това е основният вътреклетъчен йон, участващ в сърдечната дейност и при функционирането на мускулатурата, а при бъбреците действа отводняващо. Недостигът на калий се среща често при неправилно хранене, а дори достатъчният от средностатистическа гледна точка прием може да се окаже недостатъчен, ако човек приема или е приемал доста готварска сол (натрият му противодейства).
Калций. Участва при изграждането на нервната и костната тъкан, както и при обмяната на веществата. Често, особено у нас, се наблюдава недостиг на калций в храната или има проблеми в усвояването му. Захарта, кафето и фосфатите, приемани с големи количества месо, хляб и безалкохолни напитки, "изсмукват" калция от организма. Магнезият и други минерални соли, както и витамин Д (образуващ се основно при слънчева светлина) спомагат той да се метаболизира оптимално.
Магнезий. Също често не достига в нашия организъм, понеже е много лесно разтворим и се отмива бързо от почвите, както и при обработката на хранителните продукти. Магнезият е много важен за поддържане на равновесието в нервната система, на храносмилането (действа слабително), на кръвоносните съдове (действа антисклеротично) и на имунитета (действа антиалергично и противораково). В сиропа МАДАЛ БАЛ се откриват едни от най-високите концентрации на магнезий в сравнение с повечето хранителни продукти.
Цинк. Особено актуален биоелемент, който участва в многобройни ензимни процеси във връзка с нервната система и хормоналната дейност, дишането и състоянието на кожата. Недостиг възниква при едностранчиво хранене (включително у вегетарианци на небалансиран хранителен режим) и при някои отравяния с тежки метали, които го изместват от организма.
Желязо. То е основна съставка на хемоглобина и чрез него участва във вътреклетъчното дишане. Недостигът му е особено често срещан у жени и деца, подложени предимно на белобрашнено-млечна диета. Излишък на желязо може да се получи при дълготрайна безконтролна употреба на лекарствени препарати, съдържащи желязо – развива се болестта хемосидероза, която може да доведе до опасни поражения на вътрешните органи и нервите. Затова единствено безопасни са натуралните източници.
Мед. Участва в редица ензимни системи, включително в кръвотворенето като „подгласник” на желязото; има също и функции в костно-ставния апарат.
Минерално съдържание в 100 гр палмово-кленов сироп Мадал Бал:
Желязо (Fe) |
20 мг |
Манган (Mn) |
45 мг |
Цинк (Zn) |
55 мг |
Магнезии (Mg) |
150 мг |
Натрии (Na) |
370 мг |
Калции (Ca) |
1800 мг |
Калии (K) |
2700 мг |
Няма отзиви