• BESTSELLER
Детска предпазна маска за лице с филтър с активен въглен от кайсиеви костилки разработка на БАН - син цвят| beautyhealth.bg

Детска маска за лице с филтър с активен въглен разработка на БАН

7,67 лв.
Доставка: 1 работен ден
В наличност
DETMASKBAN-02

Детска предпазна маска за многократна употреба с филтър с активен въглен. С регулируеми връзки.

Цветова гама: червена и синя; Размер: S (за деца, тинейджъри и хора с по-малки лица)

За поръчка: 0885 226 222

Маска: 2 слойна 100% памук и ластик
Състав на филтъра: 5 слоя със свободно плаващ активен въглен от кайсиеви костилки, 100% полиестерни тъкани

Не позволява на вируси да преминават през маската.

Подходяща за лекари, дентални специалисти, медицински лица.

Сертификати на маска с активен въглен от кайсиеви костилки

Разработка на БАН

Модел ноември 2020!

  Ниски цени на доставка

- офис на Еконт - 5.5лв - офис на СПИДИ - 6лв - адрес с Еконт -7лв -адрес със СПИДИ - 7.5лв

Цвят
Размер
К-во

Детска памучна предпазна маска за многократна употреба с филтър с активен въглен, разработка на БАН. С регулируеми връзки.

Защитната маска е разработена от Института по органична химия към БАН съвместно с  „Алекс 1977” EООД.

Състав маска: 2 слойна 100% памук и ластик
Състав на филтъра: 5 слоя с активен въглен от кайсиеви костилки, 100% полиестерни тъкани

Почистване на текстилната част: пране на 60°С и се глади.
Почистване на филтъра: глади с ютия на водна пара по 10 секунди от всяка страна - така маската е готова за повторна употреба.

"Активния въглен е с поле с отрицателен заряд, докато вирусите, токсините и другите подобни вещества са с поле с положителен заряд. Поради тази причина, ако те преминат текстилната част на маската и стигнат до филтъра, тези вещества се привличат (адсорбират) от активния въглен, тъй като са с различно заредени полета. Поради тази причина е изчислено определено количество активен въглен да се поставя във филтъра, което е достатъчно за да покрие с полето си площта на филтъра. Именно след направените тестове в Биологическия факултет беше определено колко количество активен въглен да се поставя във всеки филтър и с такова количество са направени тестовете описани в протокола.
Преди да се ползва маската може леко да се разклати филтъра за да се раздвижи активния въглен , но не е нужно да се разпределя по целия филтър, защото неговото поле е достатъчно голямо, за да успее да адсорбира вредните вещества, които проникват във филтъра.
Ако във филтър се поставя по-голямо количество активен въглен това от една страна ще оскъпи маската драстично, а от друга страна създава риск активния въглен да пробие филтъра и тогава се губи ефекта."

Филтрите вече са тествани в лабораторията по вирусология към Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тестовете са доказали, че се наблюдават 50 часа, през които вирусът не може да преминава през маската.
Филтърът може да се ползва за маски многократно, като се стерилизира под пара, за да бъде използван отново, обясни по време на срещата проф. Павлинка Долашка.

Новото предпазно средство е разработено от екип учени от Българската академия на науките в рамките на Центъра за компетентност за чисти технологии и Националната научна програма БиоАктивМед.

Почистване на текстилната част: пране на 60°С и се глади.
Почистване на филтъра: глади с ютия на водна пара по 10 секунди от всяка страна - така маската е готова за повторна употреба.

DETMASKBAN-02

Характеристики

Тип продукт
Детски предпазни маски

Няма отзиви

Може би ще харесате и...

От същата категория (There are 16 other products in the same category)