Психотерапия – на игра и наистина (преработено издание) | Кибеа | beautyhealth.bg

Психотерапия – на игра и наистина (преработено издание)

19,00 лв.
. Доставка: 1 работен ден
В наличност
954-474-687-2

Aвтор:  д-р Владимир Бостанджиев

Издателство: Кибеа

Корица: мека

Размер: 165x235мм

Брой страници: 216

За поръчка: 0885 226 222

К-во

redeem
Купувайки този продукт, ще получите 19 бонус точки . В количката ви в момента има 19 точки което може да бъде конвертирано във ваучер 0,95 лв. .


Книгата „Психотерапия – на игра и наистина“ представя самостоятелна терапевтична система, която описва решения при различни проблеми- психични разстройства, сексуални проблеми, семейни, професионални, социални конфликти и религиозна патология.

"Наред с интервюто за решение (вариант по de Shazer), промяната се мотивира с нова концепция за решенията – солуциогенезис (solutiogenesis: от лат. solve – решавам, от гр. genesis – раждане).

Концепцията е описана през 2003 г. в първото издание на книгата, а терминът е въведен през 2009 г. във второто издание. Според нея обществото, знанията и личността се развиват чрез универсален процес на зараждане на нови системи за вземане на решения при преходи от спекулативно към прагматично мислене.

Това виждане преодолява конфликтите между мистика, религия и наука, тъй като независимо от обясненията на понятията душа, личност и бог, и трите думи означават субекта на действието, който решава какво прави. Във второто издание на книгата авторът нарича този светоглед с термина solutionism (солуционизъм), разграничавайки го от негативната употреба на думата като налагане на решения от позиция на силата. Свобода, истина и нормални отношения има там, където вземаме решения заедно.

Според принципа на дихотомия между решенията и обясненията, формулиран от автора през 2009 г., умозрителните обяснения и мисленето за конкретни цели водят до различни решения и стил на поведение. От тази нова гледна точка читателят ще направи разликата, че тревожната личност се колебае в избора на обяснение, фанатичната се придържа към едно обяснение, а здравата личност си поставя разумни цели и търси средствата как да ги постигне. Промяната се постига с мотивиран отказ от обяснения и с развитие на уменията за търсене на решения. За тази цел читателят ще намери в книгата конкретни съвети. "

954-474-687-2

Няма отзиви

От същата категория (There are 16 other products in the same category)

close Shopping Cart
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password